Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Husa zapečená v šouletu

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze všeho nejdříve husu zevnitř i zvenčí osolíme a pokmínujeme. Vložíme do pekáčku, podlijeme malým množstvím vody a dáme péct do předem rozehřáté trouby. Nezapomeneme podlévat a přelévat výpekem. Mezitím uvaříme předem naložené kroupy a hrách doměkka. Na hluboké pánvi rozehřejeme husí sádlo a něm zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Poté přisypeme kroupy s hrachem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek a vše promícháme. Vezmeme si vetší pekáč, také ho vymažeme husím sádlem, vysypeme strouhankou a rozložíme polovinu šouletu. Na něj poklademe kousky částečně vykostěné husy a překryjeme zbytkem šouletu. Nakonec pokapeme výpekem a zapečeme v troubě do červena. Husa zapečená v šouletu je chutná s kysaným zelím či stelovanými okurkami. 1 husa

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |18. září 2014
mám velmi rád-ňamka Odpovědět
deda|23. ledna 2014
Vynikající Odpovědět
Jiřina|18. prosince 2012
chtěla jsem vědět jak se to dělá včera bylo ve VIP vaření ale to asi nebylo ono jak má být, nejlepší husu jsem jedla v Slovenském Grobu s lokšemi u soukromníka, doma vykrmená a pečená v hliněném pekáčí. od té doby jsem takovou nejedla jinak Vaše recepty jsou super dík za ně Jiřina Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!