Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Jablečný nákyp

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Nejprve rozemeleme 150 gramů perníku a 100 gramů lískových oříšků. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky a marinujeme v misce s calvadosem (pro lepší chuť). Polovinu jablek vyskládáme šupinovitě do zapékací mísy vymazané tukem na pečení. Zasypeme polovinou směsi z perníku a oříšků. Poté vyskládáme zbytek jablek do druhé řady a opět zasypeme směsí. Na nákyp poklademe šupinky másla a posypeme skořicovým cukrem. Pečeme 8 - 10 minut v předem vyhřáté troubě. Nákyp podáváme teplý i studený a můžeme jej ozdobit šlehačkou pro zjemnění chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!