Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Janatovic koláč

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vál posypeme hladkou mouku, přidáme cukr, měkké máslo, vajíčka a rychle vypracujeme těsto. Necháme ho v chladnu chvíli odpočinout a pak jej rozdělíme na 2 půlky. Z první půlky těsta vyválíme kolo, kterým vyložíme velkou koláčovou formu včetně okrajů, které pečlivě přitiskneme k plechu. Těsto posypeme strouhankou, poklademe na něj očištěná, na tenké plátky nakrájená jablka, posypeme cukrem, skořicí a pokapeme rumem. Náplň přiklopíme druhou polovinou těsta, okraje dobře spojíme, koláč potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Po vychladnutí koláč z formy vyjmeme a posypeme ho směsí vanilkového a moučkového cukru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |26. února 2013
dobré Odpovědět
Sona |5. ledna 2013
Mňam mňam . Odpovědět
Mlsanda|11. června 2013
nádhera Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!