Hovězí přední maso a vepřové plecko omyjeme ve studené vodě, očistíme ho, nakrájíme na malé kostičky, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Do hrnce dáme nakrájenou slaninu na drobné kostičky, přidáme lžíci másla nebo sádla a usmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku. Aby guláš dostal výraznou chuť, je dobré cibulku asi 2 x vysmahnout. Připravené hovězí maso vložíme do hrnce a asi tak 20 minut ho dusíme, pak přidáme vepřové maso a ještě asi 50 minut dusíme na mírném ohni. Když je maso měkké, tak šťávu zaprášíme hladkou moukou, kterou podusíme tak, aby ztratila syrovou chuť, podle potřeby přidáme vodu, osolíme podle chuti a provaříme. Nakonec přidáme mezi prsty rozdrobenou majoránku, kterou již nevaříme. Maso servírujeme na talíři a poléváme ho procezenou šťávou. Jako příloha ke guláši je vhodný houskový knedlík, rýže, vařený brambor nebo čerstvý chléb.