Nejprve si maso nakrájíme na kostky, které pak vložíme do slané vody a přivedeme k varu. Poté teplotu snížíme a pomalu vaříme skoro do měkka. Dále přidáme kořenovou zeleninu a zvolna dovaříme. Maso z vývaru vyndáme a odložíme. Na předem rozehřáté pánvi rozpustíme máslo a zpěníme na něm cibulku nakrájenou nadrobno. Po chvíli zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Přidáme prolisovaný česnek, pepř, majoránku a pak zalijeme již připraveným vývarem. Vše povaříme asi tak 20 minut a pak přilijeme smetanu. Krátce prohřejeme a přecedíme přes jemné síto na maso. Jehněčí na majoránce je nejchutnější s rýží či noky. Dobrou chuť! 500-600g jehněčí plece 100g kořenové zeleniny(mrkev, celer, petržel) 1 lžíce oleje 1 lžíce másla 1-2 cibule 1 lžíce hladké mouky 1-2 stroužky česneku 150ml smetany