Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Jemná mramorová bábovka

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Připravíme si 2 větší mísy a v první z nich utřeme změklé máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem, nejlépe pomocí ručního mixéru. Postupně pak do směsi vmícháme 4 žloutky. Mouku smícháme s kypřícím práškem. Za stálého šlehání vmícháváme mléko a mouku tak, aby se nám tvořilo hladké těsto. Ve druhé míse si vyšleháme tuhý sníh z bílků a opatrně ho smícháme s těstem. Pokud chceme přidáme na chuť trochu rumu. Odlijeme si třetinu těsta do volné mísy a smícháme s 2 lžícemi kakaa. Můžeme přidat i více, záleží na tom, jak moc chceme mít výslednou směs kakaovou. Formu pečlivě vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto lijeme do připravené formy střídavě s kakaovou směsí. Samozřejmě můžeme směsi promíchat nebo je do formy vylít odděleně (kakaovou směs nakonec), záleží na vaší fantazii. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 50 minut. Hotovou mramorovou bábovku posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

J |21. prosince 2012
jj ja taky Odpovědět
planeta |1. prosince 2012
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!