Necháme v mléce s lžící cukru vzejít droždí. Mouku se špetkou soli prosijeme do mísy. Přidáme citrónovou kůru, žloutky, zbylý cukr a vlijeme vzešlé droždí a rozpuštěné vlahé máslo. Vypracujeme vláčné těsto a necháme ho zakryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout. Těsto musí až zhruba dvojnásobně zvětšit svůj objem. Těsto si rozdělíme na kousky a na lehce pomoučněném vále z něj vyválíme prameny asi centimetr silné a 25 cm dlouhé. Tvarujeme jidáše (spirálky, copánky, šneky, esíčka...). Plech si vyložíme pečícím papírem, dáme na něj jidáše a necháme je ještě asi tak 30 minut vykynout. Troubu předehřejeme na 180°C, jidášky potřeme vejcem promíchaným mlékem nebo rumem. Vložíme do trouby a pečeme krásně dozlatova. K jidáškům doporučujeme podávat med.