Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Kachna na divoko

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si kachnu potřeme solí zevnitř i zvenčí, opepříme a okořeníme drcenými jalovičkami. Dále v pekáči rozškvaříme slaninu, na ní opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Do takto připraveného pekáče vložíme kachnu a zapečeme. Pak snížíme teplotu, podlijeme a za občasného polévání výpekem pečeme doměkka. Po upečení kachnu vyjmeme, šťávu vysmažíme na tuk a zasypeme ji moukou. Krátce osmahneme a zalijeme troškou vody. Nakonec vyndáme bobkový list, přidáme víno a ještě ve šťávě prohřejeme naporcovanou kachnu. Kachna na divoko se podává s rýží a zeleninovou oblohou. Dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
ano 1+++ Odpovědět
Jan |29. května 2013
Moc hezký recept. Je to prostě bomba. Uložím a co nejdříve vyzkouším,. Maruško, díky. :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!