Špalíčky z bůčku
60
0
2
Kachnu důkladně omyjeme a očistíme, osolíme ji zevnitř i zvenku, přidáme zázvor a mletý pepř. Dáme ji do pekáče a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a 5 kuliček jalovce. Potom kachnu mírně podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě. Nezapomínáme ji v průběhu pečení podlévat vypečenou šťávou. Jakmile začne kachna měknout, přidáme houby, které předtím namočíme, a přilijeme víno. Až bude kachna dozlatova upečená, šťávu, která v pekáči zůstane poprášíme moukou, přilijeme smetanu a ještě chvíli povaříme. Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky nebo dušenými bramborami. Ke kachně po myslivecku je výborný brusinkový kompot.