Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Kachna podle Lejly

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V hrnci rozškvaříme pokrájenou slaninu a přidáme polovinu másla. Kachnu rozdělíme na malé porce, osolíme, lehce poprášíme hladkou moukou, vložíme ji do kastrolu se slaninou a máslem a opečeme dozlatova. Poté ji podlijeme červeným vínem a přidáme tymián a bobkový list. Dusíme ji na mírném ohni tak dlouho, až je měkká. Na zbytku másla podusíme bez podlévání cibulky, osladíme je a přidáme ke kachně spolu se žampiony, které jsme si pokrájeli na plátky. Vše společně podusíme. Z omáčky vyjmeme bobkový list, kachnu podlijeme koňakem a lehce provaříme. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky nebo noky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!