No nezní to báječně? Kachní prsa na pomerančích s mandlemi...nevšední a chutné jídlo, kterým můžeme pohostit návštěvu...od tchýně až po kamarády. Tak jdeme na to. Nejdříve si vykostíme kachní prsíčka. Kosti naházíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Hotový vývar přecedíme a odložíme. Potom si vezmeme maso a osolíme, opepříme, vložíme do pekáče a zprudka zapečeme v předem rozehřáté troubě. Po chvíli stáhneme teplotu, podlijeme vývarem a zvolna pečeme. Mezitím si na pánvi rozehřejeme cukr a vyrobíme si z něj karamel, přidáme kečup a zalijeme vínem. Dále na kachní prsa poklademe 2-3 plátky pomeranče zbaveného slupky a necháme na pekáči. Ve finále přelijeme karamelovou směsí smíchanou s vypečenou šťávou(bez tuku) a dodusíme do měkka. Jednotlivé porce doplníme opraženými mandlemi a podáváme s různě upravenými bramborami.