Maso řádně omyjeme a odblaníme. Kančí kýtu hustě prošpikujeme na špalíčky nakrájenou uzenou slaninou a na plátky česneku. Takto připravené maso osolíme a opepříme. Zbytek slaniny si necháme na později. Slaninu, která nám zbyla, rozškvaříme na pánvi a zprudka na ní orestujeme připravené maso z obou stran, aby se zatáhlo a zachovalo v sobě všechny vůně. Opečenou kýtu přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem a octem. Vše přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme, dokud není maso úplně měkké. Po té odkryjeme a odléváme sladkou smetanou. Upečenou kýtu často otáčíme a v troubě necháme tak dlouho, dokud nezčervená a nevytvoří se na ní kůrka. Hotovou kýtu naporcujeme na plátky a na talíři přelijeme smetanovou šťávou. Kančí maso nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem.