Kočičí svatba je stará dobrá česká luštěninová klasika, která je opravdovou pochoutkou. Kombinace krup s luštěninou a slaninou může znít šíleně, ale zkuste a posuďte sami. Nebudete litovat. Takže asi tak 12 hodin předem naložený hrách scedíme, propláchneme a uvaříme v čerstvé vodě doměkka(nesolíme). Scedíme a odložíme. Kroupy je dobré též naložit předem(asi tak 6 hod.), poté je slijeme a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Přidáme část sádla, osolíme a uvaříme doměkka. Pozor, ať se nám nepřipálí! Hotové scedíme. Na zbylém sádle osmahneme slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme hrách, kroupy, prolisujeme česnek a dochutíme majoránkou, solí. Podle potřeby ještě omastíme sádlem. Tento pokrm můžeme doplnit salátem z kysaného zelí. Dobrou chuť!