Nejprve vykostíme králičí hřbet, prokrojíme, naklepeme, kosti nasekáme(odložíme) a pustíme se do přípravy nádivky. Vezmeme mísu, vložíme mleté maso, vajíčko, žemli navlhčenou ve smetaně a osolíme. Dále okořeníme, přisypeme kostičky šunky, slaninu a nakonec králičí ledvinky zbavené močovodů. Vše řádně promícháme a dáme na plát připraveného králčího. Maso zavineme a nezapomeneme převázat provázkem. Ještě na povrchu osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, s máslem a nasekanými kostmi z hřbetu. Nejprve v předehřáté troubě zprudka opečeme, pak podlijeme a při snížené teplotě zvolna pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Králičí hřbet s nádivkou servírujeme s bramborami.