Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Krémová chřestová polévka

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Jemná chřestová polévka s kuřecím masem je příjemná změna pro nedělní oběd. Používáme výhradně čerstvý chřest pro lepší chuť. Chřest omyjeme, oloupeme a oddělíme hlavičky. Vaříme doměkka asi 10 minut (hlavičky vaříme v jiném hrnci). Kuřecí prsa omyjeme a pozvolna vaříme doměkka v osolené vodě. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem z kuřecích prsíček a rozmixovaným chřestem (i s vývarem). Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Polévku povaříme a scedíme. Do chřestového krému nakrájíme kuřecí prsa, hlavičky chřestu a smícháme se smetanou a žloutkem. Chřestovou polévku zdobíme čerstvou nasekanou pažitkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!