Vykoštěnou krkovici si omyjeme a osušíme. Rozetřeme česnek se solí, smícháme s majoránkou a pepřem. Směsí potřeme krkovici a necháme hodinu v chladu odpočívat. Mezitím na oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a smažíme asi 5 minut – až zešedne – a necháme zchladnout. Nasekáme najemno petrželovou nať, přidáme k mletému masu, dochutíme solí a pepřem a smícháme s vejci. Vymažeme hluboký plech a vložíme do něj krkovici. Potřeme ji olejem a pečeme při 190°C asi hodinu a čtvrt. Listové těsto vyválíme na válu, položíme na něj téměř vychladlou krkovici, obalíme ji mletým masem a důkladně zabalíme do těsta. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dohněda. Upečenou krkovičku krájíme na plátky a podáváme samotné, nebo s brambory.