Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Kuře zbavíme kůže, rozporcujeme na malé kousky a osolíme. Vložíme jej do pekáče, nakrájíme jednu cibuli na půlměsíčky a přidáme k masu. Pečeme přikryté v troubě asi hodinu a podléváme podle potřeby. Po upečení necháme přikryté kuře odpočinout asi hodinu, aby se pára dostala do masa. Poté kuře zbavíme kostí, vrátíme do pekáče a promícháme s cibulí. V misce si připravíme klasické bramborákové těsto z nahrubo nastrouhaných brambor, mléka, hladké mouky, česneku, vajíčka, soli a majoránky. Směs nalijeme na připravené kuře a pečeme v troubě asi 3/4 hodiny, až se vytvoří zlatavá kůrka. Vhodnější je po upečení nechat pokrm odstát a podávat jej vlažný.