Kuře dobře omyjeme a nařízneme ho na páteři a maso ostrým nožem seřízneme od žeber. Pak vykostíme křídla a stehýnka. Otvor v břišní dutině spíchneme párátkem a celý plát masa osolíme. Připravíme si nádivku. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky, dáme je na pánev s rozehřátým máslem, osolíme a okmínujeme je drceným kmínem. Žemli nakrájíme na kostičky a přelijeme ji horkým mlékem, přidáme na kostičky nakrájený salám a osmahnuté žampiony, nadrobno nakrájenou čerstvou petrželku, špetku muškátu a vmícháme rozšlehaná vejce. Strouhanku použijeme pouze tehdy, pokud je směs příliš řídká. Na prkénko si rozložíme připravený plát masa, rozložíme na něj nádivku, stočíme ji, převážeme nití a na oleji s máslem ji opečeme dozlatova. Přendáme ji do trouby a za stálého podlévání ji pečeme tak dlouho, než je maso měkké. Pečenou roládu zbavíme nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.