Kusukus je obilnina vyrobená z tvrdé pšenice. Nejvíce se používá v severní Africe. Máme tu pro vás výborný recept, pusťme se do toho. Připravíme si pánev a rozehřejeme na ní olej, osmahneme jemně nakrájenou cibuli a rozdrcené stroužky česneku. Potom vmícháme rajský protlak, kurkumu, cayennský pepř, mletý koriandr a kmín. Chvíli podusíme a pak přidáme květák, karotku, červenou papriku a zalijeme vodou tak, aby sahala do poloviny zeleniny. Vše povaříme, pak stáhneme plamen a zakyté vaříme asi tak 10 minut. Dále přidáme pokrájená oloupaná rajčata, nakrájenou cuketu, uvařenou(či konzervovanou) cizrnu a ještě podusíme. Nakonec přimícháme nasekaný koriandr, osolíme, opepříme a udržujeme teplé. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, přidáme olej a sundáme z plotny. Vsypeme kuskus a necháme asi tak 2minuty nabobtnat. Přidáme máslo a ještě prohřejeme, aby se od sebe oddělila zrnka. Kuskus se zeleninou servírujeme se snítknou petrželky.