Tato květáková polévka je nejen rychlá, ale navíc dochucená výtečnými bylinkovými nočky, které nezaberou ani moc času. Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na másle. Po chvíli zasypeme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme litrem vody. Přidáme růžičky květáku, kostku bujonu, špetku muškátového oříšku a osolíme, opepříme. Květákovou polévku vaříme zvolna 20 minut. Mezitím si připravíme bylinkové noky tak, že utřeme vejce a změklé máslo, postupně vmícháme strouhanku, nasekanou čerstvou petrželku a osolíme a opepříme. Z těsta vytvoříme malé noky, které uvaříme v polévce během 5 minut. Květákovou polévku podáváme s noky a zdobíme snítkem čerstvé pertželky. Můžeme přidat i čerstvé pečivo.