Květák dobře omyjeme ve studené vodě, očistíme ho a uvaříme v osolené vodě do měkka. Čistě vyprané brambory uvaříme ve slupce a když vychladnou, tak je oloupeme. Měkký květák, brambory a mlékem navlhčenou housku umeleme na masovém strojku, ke směsi přidáme špetku muškátového květu, vajíčko, nadrobno nakrájenou šunku a osolíme podle chuti. Podle potřeby vše zahustíme strouhankou a dobře promícháme rukama. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme ze směsi karbanátky, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaném osoleném vajíčku a strouhance. Na pánev dáme olej, který zahřejeme a karbanátky na něm po obou stranách usmažíme do zlatova. Pak je přendáme na tácek s papírovým ubrouskem, aby přebytečný tuk okapal. Podáváme je s vařeným bramborem, který posypeme čerstvou nasekanou zelenou petrželkou a omastíme máslem.