Droždí rozdrobíme do menší misky, přidáme cukr, trochu vlažného mléka, lžíci mouky, dobře promícháme a necháme na teplém místě vykynout. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, vlažné mléko rozmíchané s vejci a špetku soli. Rukama vypracujeme vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na placku silnou asi 1 cm a skleničkou vykrajujeme kolečka, do kterých palcem vytvoříme důlek. Do středu každého dáme omyté a dobře osušené borůvky, zabalíme je do těsta a ještě necháme asi tak 20 minut kynout. Asi 2 dl vody v hrnci přivedeme k varu, vložíme pařák, který potřeme olejem a na něm vaříme knedlíky asi tak 8-10 minut. Uvařené knedlíky přendáme na talíř, propícháme je vidličkou, aby z nich vyšla pára a podáváme je posypané nastrouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a přelité rozehřátým máslem.