Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Podle ročního období můžete kynuté knedlíky plnit různým ovocem (1kg) . Jejich varianty jsou omezené pouze vaší představivostí. Vytvoříme těsto z mouky, sušeného droždí, vejce, cukru, mléka, vody a soli. Důkladně prohněteme a necháme minimálně hodinu kynout. Poté těsto rozválíme na velký plát (cca 4 mm) a nakrájíme na čtverce, do něž vložíme ovoce, které podle potřeby též nakrájíme. Zabalíme a zakulatíme. Necháme dokynout zhruba 10 min (není podmínkou). Knedlíky dáme vařit do vroucí vody na cca 6 min, až budou provařené. Je dobré hotové ovocné knedlíky hned propíchnout, aby se nesrazily. Nakonec posypeme cukrem a tvarohem a zalijeme rozpuštěným máslem.