Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Lahodná chřestová polévka

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Omyjte chřest a odstraňte šlupku od hlavy až ke kořenu, poté nakrájejte nadrobno a hlavičky si odložte. Nejprve povařte šlupky asi 10 minut v půl litru vroucí vody, vyjměte a to samé zopakujte s nakrájeným chřestem. Po dalších 10 minutách slijte vývar a trochu ho nechte s chřestem, který propasírujte přes síto. Nakonec přidejte hlavičky a všechno vařte doměkka asi 5 minut. Přimíchejte žloutky rozmíchané se smetanou, muškátový oříšek a lžíci másla. Okořeňte a důkladně promíchejte, avšak již nevařte. Podávejte nejlépe s křupavými krutóny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!