Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Maďarské langoše

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
105× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Langoš je maďarská specialita. Všichni je asi známe z pouličních stánků, ale připravit a podle chuti nakombinovat se dají lehce i doma. Nejprve si připravíme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Kvasit necháme cca 15 minut. Potom uhněteme těsto z hladké mouky, kvásku a soli. Těsto odložíme na půl hodiny v pokojové teplotě a z něho uděláme buchtičky (cca 6). Ještě chvíli necháme odležet, rozválíme do placek a smažíme v rozpáleném oleji. Langoše musí v oleji plavat a musí se osmažit rychle! Když je máme hotové potřeme je rozpuštěným máslem a nastrouhaným česnekem. Nakonec langoše natřeme kečupem, tatarkou a poprášíme nastrouhaným sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vladenka |11. března 2013
zase něco jiného, tak vyzkouším Odpovědět
FOTOrecepty |17. února 2013
Výborné langoše. Odpovědět
ohen |10. února 2013
kečup moc nemusíme tak to zkusíme s tatarkou Odpovědět
iva.hlouskova |8. února 2013
dělám trochu jinak Odpovědět
jana.remkova.7 |7. ledna 2013
Přidávám langoše, které právě obsahují ty brambory:-) Odpovědět
Sona |5. ledna 2013
musím zkusit :) Odpovědět
kyschu |1. ledna 2013
s tou bramborou určitě vyzkouším... Odpovědět
Uzzi1 |29. prosince 2012
také dělávám Odpovědět
Georgina |27. prosince 2012
Když se přidá do těsta malá vařená brambora je těsto krásně křupavé. Odpovědět
planeta |26. listopadu 2012
dávám do oblíbených a jistě vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!