Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Maďarské langoše

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
105× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Langoš je maďarská specialita. Všichni je asi známe z pouličních stánků, ale připravit a podle chuti nakombinovat se dají lehce i doma. Nejprve si připravíme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Kvasit necháme cca 15 minut. Potom uhněteme těsto z hladké mouky, kvásku a soli. Těsto odložíme na půl hodiny v pokojové teplotě a z něho uděláme buchtičky (cca 6). Ještě chvíli necháme odležet, rozválíme do placek a smažíme v rozpáleném oleji. Langoše musí v oleji plavat a musí se osmažit rychle! Když je máme hotové potřeme je rozpuštěným máslem a nastrouhaným česnekem. Nakonec langoše natřeme kečupem, tatarkou a poprášíme nastrouhaným sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

tamata |25. listopadu 2012
Jedno z nejoblíbenějších jídel, mňam :) Odpovědět
huszarpet|31. března 2016
Kdyby to byl madarsky langos, tak tam ten cerveny sejrajt neni. Pravy madarsky langos zna cesnek, zakysanou smetanu (navrch), syr, nasekanou cibuly, nasekanou slaninu nebo klobasu atd. Kecup tam proste nepatri, to je vulgarnost "ceskoslovenskeho" langosu. Odpovědět
JarcaPralinka|13. listopadu 2014
opravdu moc dobré těsto mnam :-) Odpovědět
biftek|22. června 2013
Dobrá věc,dá se skadovat v chladničce pár dní3-4 Odpovědět
magic11|6. června 2013
pro mě prosím bez tatarky, jen kečup, sýr a česnek :-) Odpovědět
spinner|6. června 2013
...česnek se strouhá?? Odpovědět
uuu|14. května 2013
hmm, dala bych si Odpovědět
jebik|20. dubna 2013
zkusím Odpovědět
alena.zelinkova.77|8. února 2013
Mléko z poloviny nahrazuji dobrým smetanovým jogurtem, nebo zakysanou smetanou. Langoše jsou pak křehčí. Určitě vyzkouším tu kombinaci s tatarkou - neznám. Odpovědět
frantisek.hubner.7|7. února 2013
Maďarské lángoše??? Se sýrem a kečupem??? Zvláštní... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!