Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Maďarské langoše

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
105× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Langoš je maďarská specialita. Všichni je asi známe z pouličních stánků, ale připravit a podle chuti nakombinovat se dají lehce i doma. Nejprve si připravíme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Kvasit necháme cca 15 minut. Potom uhněteme těsto z hladké mouky, kvásku a soli. Těsto odložíme na půl hodiny v pokojové teplotě a z něho uděláme buchtičky (cca 6). Ještě chvíli necháme odležet, rozválíme do placek a smažíme v rozpáleném oleji. Langoše musí v oleji plavat a musí se osmažit rychle! Když je máme hotové potřeme je rozpuštěným máslem a nastrouhaným česnekem. Nakonec langoše natřeme kečupem, tatarkou a poprášíme nastrouhaným sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

rybarik|4. ledna 2013
dávam do obľúbených, výskúšam aj tento recept Odpovědět
merilin|1. prosince 2012
tohle je oblíbená bašta,moc dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!