Do utřeného másla pečlivě zamícháme špetku soli, žloutky, vejce, citronovou kůru, cukr a třeme asi 15 min. Pak přidáme vykynutý kvásek připravený z kvasnic, trochu vlažného mléka a špetku cukru. Přidáme zbytek mléka a nahřátou prosátou mouku. Zaděláme tužší těsto, které dobře vypracujeme a dáme je přikryté utěrkou vykynouti do dvojitého objemu. Pak vyválíme lehce obdélník asi 1 cm silný, pomažeme jej připravenou nádivkou, ze dvou stran zabalíme do středu a dáme znovu vykynouti na pečícím papírem vyložený a máslem pomazaný plech. Pak jej pomažeme lehce našlehaným vejcem a posypeme na hrubo posekanými oříšky. Pečeme jej v předem vyhřáté troubě do červena. Mák vaříme po 3/4 hodiny ve vodě změkčené čištěnou sodou. Když se voda vyvaří, přidáme mléko a vaříme ještě 15 min. Pak mák dáme do mísy, která k tomu účelu má ostré stěny a dobře jej utřeme. Potom do něj zamícháme cukr, máslo, strouhaný perník, skořici, vanilku, hořkou mandli a čokoládu. Nádivku promícháme a studenou plníme těsto.