Dno i boky dortové formy vyložíme papírem na pečení. Šlehačku ušleháme dotuha a vmícháme do ní maliny. (Několik hezkých si můžeme nechat na ozdobu.) Směsí naplníme formu, povrch uhladíme a odložíme do ledničky na čtyři hodiny. Piškoty rozdrtíme válečkem nebo paličkou na jemnou drť a spojíme se změklým máslem. Mascarpone dobře smícháme s tvarohem, cukrem, vanilkovým cukrem a šťávou a kůrou z jednoho citrónu. Na ztuhlou malinovou směs rovnoměrně naneseme tvarohový krém a nakonec piškotovou hmotu, kterou pečlivě utlačíme. Vrátíme zpět do ledničky na nejméně dvě hodiny. Poté formu přikryjeme talířem, obrátíme dnem vzhůru, dort vyklopíme na talíř a odstraníme papír. Podáváme ozdobené malinou a lístkem máty nebo meduňky.