Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Medové perníčky

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Perníčky jsou jedno z prvních druhů vánočního cukroví, které nám na Vánoce provoní domov skořicí, badyánem, hřebíčkem a medem. Peče se s předstihem, aby mohlo do Štědrého dne hezky změknout. Perníčky nejsou nikterak složité a jejich vykrajování zabaví i naše děti. Cukr utřeme s vejci, přidáme změklé máslo, koření, sodu, část mouky a propracujeme.  Postupně na válu vpracujeme i zbytek mouky, tak aby těsto bylo vláčné a nelepilo, nesmí být příliš tuhé. Těsto zabalíme do mikrotenové folie a necháme v lednici odpočinout 2-24 hodin. Na pomoučněný vál vyválíme z těsta placku silnou asi 4 cm a můžeme se dát do vykrajování rozličných tvarů. Perníčky poskládáme na  plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Perníčky sundáme z plechu a necháme vychladnout. Druhý den se můžeme pustit do zdobení. ZDOBENÍ: Utřeme bílky s moučkovým cukrem a trochou šťávy z citronu, tak aby vznikla kompaktní vláčná hmota. Perníčky můžeme jen namazat a posypat barevnými cukrovými vločkami (z obchodu) nebo ozdobíme pomocí cukrářského kornoutku s nejmenším nástavcem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

evahu |4. ledna 2013
nádherné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!