Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Mleté řízky s hermelínem

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřový bůček umeleme, přidáme teplé mléko, osolíme, dobře promícháme a dáme na 3 hodiny vychladnout do lednice. Pak přidáme k masové směsi hermelín nakrájený na velmi drobné kostičky, cibuli nakrájenou najemno, vajíčko, okořeníme a vše spojíme hladkou moukou v těsto, které dobře propracujeme rukama namočenými ve vodě. Vytvarujeme kulaté řízky, které obalujeme ve vajíčku a strouhance a na rozpáleném oleji je smažíme dozlatova. Jako příloha jsou vhodné brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

katy9 |2. února 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!