A: Do hrnečku s mlékem pokojové teploty rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek, asi 15 min., podle použitého droždí. Místo mléka jde použít i voda. B: Do mísy prosejeme mouku (na jejich kvalitě taky záleží) osolíme ji. Přilijeme kvásek, vodu a olej a vypracujeme vláčné, nelepivé těsto. Vodou raději šetříme. C: Vařečkou zpracované těsto dáme na pomoučněný vál a ručně jej ještě prohněteme, aby bylo hladké. Jestliže se těsto lepí přidáme trochu mouky a potom jej vložíme zpět do mísy. Posypeme lehce moukou, aby neokoralo a přikryjeme utěrkou a necháme jej v teple tak dlouho, až zdvojnásobí svůj objem. ( cca 2hod.) D: Po vykynutí těsta zpracujeme ručně nebo válečkem do potřebného tvaru a tloušťky. Nazdobí si ji každý sám podle toho co má rád, já místo kečupu používám rajský protlak.