Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Dále nakrájíme cibuli, cuketu a klobásky na kousky. Připravíme si misku, kde rozšleháme vejce, smetanu, hořčici a ochutíme solí s gyrosovým kořením. Zapekácí mísu vymažeme máslem a vyložíme polovinou brambor. Brambory osolíme, opepříme a urovnáme kolečky klobásy. Poté posypeme nakrájenou cibulí, cuketou a vyskládáme další vrstvou brambor, kterou osolíme a opepříme. Francouzské brambory zalijeme směsí z vajec a smetany a dáme zapéct na 20 minut do předem vyhřáté trouby na 180-200 stupňů. Nakonec francouzské brambory posypeme strouhaným sýrem a pečeme do roztavení.