Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Pečená játra špikovaná slaninou

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Pokud chceme můžeme pro změnu použít telecí játra. Nakrájíme 2/3 slaniny na kostičky a obalíme v koření na zvěřinu. Maso prošpikujeme slaninou a opepříme (nesolíme, játra by jinak ztvrdla). Zbytek slaniny nakrájíme na malé kousky a zpěníme s cibulkou, přisypeme nakrájenou mrkev a játra lehce opečeme z obou stran tak, aby se zatáhla. Podlijeme vínem, přidáme bobkový list a pečeme zakryté cca 1 hodinu (pokud je potřeba i déle). Hotová játra osolíme, do šťávy vmícháme kečup a ještě chvilku prohřejme v troubě. Podáváme s pečenými brambory sypané čerstvou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |25. řijna 2014
ukládám Odpovědět
kockaviky |6. prosince 2013
vyzkouším Odpovědět
stanicka007 |14. června 2013
játra v jakékoliv podobě můžeme vždy Odpovědět
FOTOrecepty |19. února 2013
Recept zkusím. Odpovědět
zuzi |19. února 2013
to bude dobrota Odpovědět
dajul |11. února 2013
vyzkouším Odpovědět
petr.helman.5|6. února 2013
Veliká mňamka,vyzkoušejte Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!