Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Pečená kachna po staročesku

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tradiční recept na výbornou kachničku, který stojí za vyzkoušení. Jak na to? Nejprve kachnu osolíme zevnitř a zvenčí a okmínujeme. Poté vložíme do tukem vymazaného pekáče, dáme do předem rozehřáté trouby a zapečeme. Snížíme teplotu, podlijeme a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Potom na dvou lžicích vypečeného kachního sádla zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme okapané zelí, podlijeme vínem a dusíme skoro doměkka. Hotovou upečenou kachnu z pekáče vyjmeme, slijeme výpek, poklademe na dno zelí a na něj kachnu. Vše ještě krátce podusíme a přeléváme výpekem. Pečená kachna po staročesku se podává s houskovým či bramborovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
evahu |5. května 2013
máme rádi Odpovědět
sojka30 |25. ledna 2013
dobrůtka Odpovědět
liza |7. ledna 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!