Špalíčky z bůčku
60
0
2
Tradiční recept na výbornou kachničku, který stojí za vyzkoušení. Jak na to? Nejprve kachnu osolíme zevnitř a zvenčí a okmínujeme. Poté vložíme do tukem vymazaného pekáče, dáme do předem rozehřáté trouby a zapečeme. Snížíme teplotu, podlijeme a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Potom na dvou lžicích vypečeného kachního sádla zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme okapané zelí, podlijeme vínem a dusíme skoro doměkka. Hotovou upečenou kachnu z pekáče vyjmeme, slijeme výpek, poklademe na dno zelí a na něj kachnu. Vše ještě krátce podusíme a přeléváme výpekem. Pečená kachna po staročesku se podává s houskovým či bramborovým knedlíkem.