Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Ze všeho nejdříve krůtí stehno a prsa osolíme, vložíme do tukem vymazaného pekáče a zapečeme v předem rozehřáté troubě. Po prudkém zapečení teplotu trouby snížíme, maso podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou pečeme doměkka. Nezapomene podle potřeby podlévat. Dále si připravíme nádivku. Žemle s okrájenou kůrkou nakrájíme na kostičky, zalijeme smetanou, přisypeme nasekané ořechy, přidáme vejce, rozehřáté máslo, okořeníme, osolíme a zlehka zamícháme. Takto připravenou nádivku vložíme do vymazané formy na srnčí hřbet a upečeme. Stehno, prsa a nádivku před podáváním nakrájíme. Pečená krůta s ořechovou nádivkou je výborná s vařeným bramborem a ovocným kompotem.