Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Ze všeho nejdříve si vezmeme krůtí stehna a částečně je vykostíme. Nařízneme a protáhneme na klínky nakrájeným česnekem. Maso osolíme, opepříme a okořeníme drceným novým kořením, necháme 2-3 hodiny odležet. Odležená krůtí stehna vložíme do pekáče se sádlem či olejem. Poté přidáme na větší kousky nakrájenou cibuli a krátce zapečeme. Po chvíli snížíme teplotu a podlijeme. Podle potřeby podléváme, přeléváme výpečkem a pečeme doměkka. Až jsou stehna hotová, vyjmeme je a výpek zaprášíme moukou. Tu zlehka osmahneme, potom přilijeme trochu vody, rozmícháme a dobře povaříme. Pečená krůtí stehna na česneku podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem. Nechte si chutnat!