Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Pečené jehněčí plecko

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Maso očistíme a umyjeme. Česnek oloupeme a nakrájíme na proužky. Maso propícháme a do otvorů dáme proužky česneku. Dobře ho osolíme, dáme na pekáč a pečeme tak dlouho, dokud se neutvoří zlatavá kůrčička. Mezitím nakrájíme na malé kostičky cibuli a na malé kousky omytá rajčata. Asi po půl hodině pečení maso obrátíme a dáme pod něj na pekáč cibuli a rajčata. Poprášíme ho rozmarýnem, tymiánem a podlijeme vínem a trochou vody. Pečeme tak dlouho, než je maso měkké a ještě asi 2x ho podlijeme vínem a vodou. Vypečenou šťávu přecedíme, povaříme a dochutíme solí. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!