Tento pokrm pochází ze středního východu a nazývá se Imam Bayaldi, což znamená Imán omdlel...Zřejmě z výtečné chuti tohoto jídla. Dejme se do toho. Předehřejeme si troubu na 190 stupňů. Vezmeme lilek, přeřízneme na půl a vydlabeme dužinu ke slupce. Poté si na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme cibuli a papriky do měkka. Přidáme prolisovaný česnek, oloupaná pokrájená rajčata, nasekanou petrželku a dužinu z lilků. Okořeníme, řádně promícháme a asi tak 2-3 minuty podusíme. Lilkové slupky osmahneme na jiné pánvi doměkka a hotové je naplníme připravenou směsí. Dáme do malého pekáčku podlijeme horkou vodou a pečeme v troubě přibližně 45 minut. Pečené plněné lilky servírujeme posypané čerstvými bylinkami a pečivem.