Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Pečené selátko

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Selátko rozřízneme jen na bříšku, vykucháme je, uvnitř dobře vypereme, osolíme a okmínujeme. Naplníme ho houskami, sešijeme, prostrčíme velkou železnou špejlí od rypáčku až k ocásku a přední nožičky mu zmáčkneme. Dno velkého hlubokého pekáče vymastíme slaninou nebo máslem, na něj položíme mřížku nebo čisté vařečky a na to dáme sele hlavou dolů, aby velká špejle sahala přes okraj pekáče. Pekáč dáme do předehřáté trouby, maso podlijeme horkou vodou a během pečení ho potíráme pivem. Když ouška i ocásek zčervenají, pokryjeme je pomaštěným kornoutkem. Potom je obrátíme a u hlavičky dobře propečeme, protože tam je nejtučnější. Pokud by se během pečení na kůži utvořily puchýřky, tak je propíchneme, aby kůžička zůstala hladká. Selátko pečeme přibližně 2 hodiny. Na mísu ho nakrájíme tak, aby vypadalo jako celé a zdobíme je citronem a polijeme vypečenou šťávou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!