Selátko rozřízneme jen na bříšku, vykucháme je, uvnitř dobře vypereme, osolíme a okmínujeme. Naplníme ho houskami, sešijeme, prostrčíme velkou železnou špejlí od rypáčku až k ocásku a přední nožičky mu zmáčkneme. Dno velkého hlubokého pekáče vymastíme slaninou nebo máslem, na něj položíme mřížku nebo čisté vařečky a na to dáme sele hlavou dolů, aby velká špejle sahala přes okraj pekáče. Pekáč dáme do předehřáté trouby, maso podlijeme horkou vodou a během pečení ho potíráme pivem. Když ouška i ocásek zčervenají, pokryjeme je pomaštěným kornoutkem. Potom je obrátíme a u hlavičky dobře propečeme, protože tam je nejtučnější. Pokud by se během pečení na kůži utvořily puchýřky, tak je propíchneme, aby kůžička zůstala hladká. Selátko pečeme přibližně 2 hodiny. Na mísu ho nakrájíme tak, aby vypadalo jako celé a zdobíme je citronem a polijeme vypečenou šťávou.