Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Pečený mořský okoun

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Omyjeme a osušíme rajčata, odstraníme nasazení stonků a dužninu pokrájíme na plátky. Cukety omyjeme, osušíme, odřízneme konce a plody nakrájíme na plátky. Mozzarellu necháme nejprve okapat a potom z ní nakrájíme 12 plátků. Do tukem vymazané zapékací misky klademe poloviny plátků rajčat, cukety, mozzarelly jako tašky na střechu. Posypeme solí, pepřem a polovinou kořenící směsi na ryby, pokapeme 2 lžícemi oleje. Plátky opláchneme studenou tekoucí vodou, osušíme je, osolíme, opepříme a položíme do zapékací misky na urovnanou zeleninu. Navrch urovnáme stejným způsobem zbytek zeleniny a sýra. Osolíme, opepříme, posypeme kořením a zakapeme olejem. Zapékací misku vložíme na rošt do předem vyhřáté trouby a pečeme 20 minut. Bazalku omyjeme, osušíme, lístky otrháme od stonků a najemno nasekáme. Hotový pokrm jimi posypeme a podávame s vařeným bramborem či rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!