Do hrnce dáme celá vejce s cukrem a šleháme je na mírném ohni tak dlouho, až směs zhoustne. Pak odstavíme a šleháme dále, až směs vystydne. Po částech přidáváme máslo a mouku. Kulatou dortovou formu si dobře vymažeme máslem a směs do ní nalijeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu. Upečený dort poznáme jednak podle zabarvení a také lehkým tlakem prstu shora do středu placky. Dobře upečený dort je pružný a nepromáčkne se. Propečení můžeme také vyzkoušet píchnutím špejle do středu dortu, pokud ještě není propečený, zůstává na špejli mazlavé těsto. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme je do hrnce, osladíme, zalijeme 2 dcl vody a dusíme asi 15 minut. Ve 2 dcl vody si rozmícháme vanilkový puding a přidáme ho k jablkům a 2 - 3 minuty provaříme. Tuto jablkovou směs s pudingem nalijeme na dort a rovnoměrně rozetřeme po celém povrchu. Dort podáváme vychlazený a ozdobený šlehačkou.