Z bílků ušleháme tuhý sníh a zamícháme do něho žloutky, sůl a dětskou krupičku, do které jsme dali kypřící prášek do pečiva. Lehce promíchané těsto rozetřeme na plech potřený máslem a vysypaný moukou a upečeme je rychle v troubě dorůžova. Pečené těsto potřeme masovou nádivkou, zatočíme na závin, zatížíme lehčím prkénkem a dáme uležet asi na 4 hodiny do lednice. Potom závin nakrájíme a podáváme ho s hlávkovým salátem nebo čerstvým zeleninovým salátem. Pokrm podáváme studený jako předkrm. Nádivka: Vepřové maso opereme, osolíme, dáme do pekáče, trochu podlijeme vodou a upečeme do měkka. Při pečení maso obracíme a podle potřeby podléváme vodou. Studené upečené maso umeleme na strojku, přidáme syrová vejce, sůl, pepř, strouhaný zázvor, hořčici a natvrdo uvařené nasekané vajíčko. Nádivku promícháme, rozetřeme ji na upečené těsto, posypeme sekaným vařeným uzeným masem a jemně nasekanou kyselou okurkou nebo kapary a zatočíme. na nádivku 1/2 kg vepřového plecka, sůl, 1 vejce, špetka pepře, špetka zázvoru, 1 malá lžička hořčice, 1 natvrdo vařené vejce, 6 dkg vařeného uzeného masa, 1 větší kyselá okurka nebo 1/2 dkg kaparů