Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Pivovarnické závitky

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze všeho nejdříve zbavíme vepřové ledvinky močovodů, nakrájíme si je na tenké plátky a vložíme je do cedníku. Řádně je propláchneme vodou. Dále si rozehřejeme sádlo či olej a osmahneme si nadrobno nakrájenou cibuli. Přihodíme ledvinky, nekrájené uzené maso, vše si osolíme, opepříme a zalijeme vejcem. Mícháme do té doby, dokud vejce neztuhne. Připravíme si naklepané osolené vepřové plátky a poklademe na ně směs. Plátky stočíme do závitků, spíchneme jehlou a obalíme je v mouce. Potom si osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme závitky, opečeme ze všech stran, podlijeme pivem, přidáme kečup a zvolna dusíme doměkka. Pivovarnické závitky podáváme s bramborovými knedlíky či vařenými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!