Brokolici rozdělíme na růžičky.pórku a kedlubnu a brokolici omyjeme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu vsypeme do hrnce, přidáme 1,5 I vody, olej a sůl a na mírném plameni 15 minut vaříme. Na obložení omyjeme pórek a nakrájíme jej na tenké kroužky. Papriky omyjeme, rozkrojíme na čtvrtiny, odstraníme bílá žebra a semena a dužninu nakrájíme na tenké proužky. Pórek a papriky přelijeme 100 ml vody a zakryté dusíme asi 7 minut. Zeleninu slijeme přes síto, vývar zachytíme a zeleninu s asi 100 ml vývaru rozmačkáme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a za stálého míchání postupně vsypáváme polentu a podle návodu na obalu vaříme. Snížíme teplotu a za občasného míchání polentu necháme ještě asi 25 minut vařit. Polentu přendáme na olejem potřený plech a rozprostřeme ji asi do výše 1 cm. Na polentu rozdělíme zeleninové pyré, které posypeme paprikou a pórkem. Na olivovém oleji orestujeme nahrubo rozdrobený knäckebrot. Polentovou pizzu posypeme orestovanými drobky a v troubě předehřáté na 220 stupňů pečeme 12—15 minut.