Nejprve si do hrnečku s vlažným mlékem rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a 1 lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Zbylou mouku dáme do mísy, osolíme ji, přidáme 2 lžíce olivového oleje, kvásek a po částech vodu. Vypracujeme nelepivé vláčné těsto, které dáme do mísy, celé ho potřeme olivovým olejem, aby správně a rychle kynulo a zakryjeme ho čistou utěrkou. Dáme ho na teplé místo kynout, dobré je dát ho pod peřinu. Plech si vymažeme máslem a když těsto vykyne, tak ho rovnoměrně rozválíme na celou plochu. Potřeme ho zlehka kečupem, přidáme na velmi slabá kolečka nakrájený párek, na něj na malé kostičky nakrájený ementál a nakonec posypeme celou pizzu oreganem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Je to velmi rychlý způsob přípravy a také velmi chutná večeře, pokud pizzu konzumujete ještě teplou nebo vlažnou.