Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Mandlová nádivka je jedničkou mezi nádivkami. Pokud jste jí ještě nezkusili, musíte to napravit! Tak můžeme začít?! Ze všeho nejdříve si nakrájíme žemle na kostičky, přisypeme nadrobno nasekané oloupané mandle, přidáme vejce, smetanu, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme. Tak a teď ta těžší část - prsty částečně uvolníme kůži na stehnech, nandáme nádivku a kůži přimáčkneme. Poté stehna osolíme a dáme do pekáče, ve kterém máme směs oleje a másla. Pekáč vložíme do předem rozehřáté trouby, krátce zprudka zapečeme, stáhneme teplotu, podlijeme a za občasného podlévání a přelévání pečeme doměkka. Plněná kuřecí stehna s mandlovou nádivkou jsou chutná s vařeným bramborem či kaší.