Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Plněná panenka podle zahradnice

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vezmeme si vepřovou panenku a nařízneme do ní kapsu. Pak si z uzeného mletého masa, vajíčka, bylinek vytvoříme náplň, kterou podle chuti osolíme. Kapsu si opatrně naplníme a doprostřed náplně vložíme celé či rozpůlené fazolky. Dále kapsu sešijeme nití, osolíme, ochutíme bylinkami a na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran. Přidáme máslo, panenku si podlijeme a pečeme doměkka. Během pečení si maso poléváme šťávou a podle potřeby podléváme. Až je panenka hotová, vyjmeme jí a udržujeme teplou. Do výpeku dáme ostružinový džem a nastrouhaný perník. Šťávu krátce povaříme. Plněná panenka podle zahradnice se před podáváním nakrájí na plátky, přelije omáčkou a podává se s vařenými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!