Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Plněné tvarohové buchty

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Buchty jsou typickým moučníkem naší venkovské kuchyně a pečou se na vymazaném pekáči v různých velikostech. Pečou se nejen v neděli nebo o svátcích, ale podávají se často jako bezmasý oběd. Buchty můžeme mít tvarohové, makové, povidlové nebo se zavařeninou. Do hrnečku dáme 4 lžíce vlažného mléka, do kterého rozdrobíme droždí se lžičkou cukru a necháme to zakryté kynout. Do mísy prosijeme mouku s cukrem a solí, přidáme citronovou kůru, vanilku a 2 lžíce rumu. Mouku zaděláme vykynutým kváskem, vlažným mlékem, vajíčkem a nakonec přidáme vlažný rozpuštěný tuk. Vařečkou vypracujeme vláčné, ne příliš tuhé těsto. Potom mísu zakryjeme a těsto dáme na teplé místo asi hodinu kynout. Pak ho vyklopíme na pomoučněný vál, rozválíme z něho placku a vykrajujeme čtverečky, které plníme nádivkou. Buchty dáváme do vymaštěného pekáče a na povrchu je potřeme rozpuštěným tukem. Necháme je na pekáči ještě asi půl hodiny kynout a pak je v dobře předehřáté troubě pečeme 30 - 40 minut do zlatova. Buchty vyklopíme na tác a hodně je pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

-3 |16. srpna 2013
máme rádi Odpovědět
Semyaza |19. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Trudka4 |21. května 2013
To, že do těsta přidáme vlažný rozpuštěný tuk, je těch 130 g másla ? Odpovědět
sarka.tuslova |15. května 2013
Vyzkouším :o) Odpovědět
tepito |29. dubna 2013
klasika co nezklame Odpovědět
bartovce|26. června 2013
ukládám Odpovědět
najamilik|15. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!