Plněné krůtí řízky s míchaným salátem
60
1
3
Ze všeho nejdříve si vezmeme mleté maso, ke kterému přidáme vejce, žemli namočenou ve smetaně, uzené maso či pokrájenou slaninu, osolíme a nasekané bylinky, vše řádně promícháme. Vinné listy důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a pak spaříme v horké vodě. Rozložíme si je na prkýnko a klademe na ně masovou směs. Listy zabalíme, spíchneme párátky a zlehka obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, položíme na ní vinné listy a opečeme ze všech stran. Poté podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme zbytkem vývaru. Plněné vinné listy podáváme s vařeným bramborem či chlebem.